Alle Hader Os | Sådan kommer Brøndby i Europa
777
post-template-default,single,single-post,postid-777,single-format-standard,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Sådan kommer Brøndby i Europa

Foråret er over os, og et mesterskabssspil og en pokalsemifinale venter. Okay, jeg indrømmer med det samme, det er ikke med samme følelser som sidste år. Ikke desto mindre, så er det altså ved at være tid til det, og selvom det absolut har haltet i år, så er både et sæt bronzemedaljer og en finale i Landspokalturneringen i den grad inden for rækkevidde. Men hvordan er det nu lige det fungerer med Europa – og hvad har Landspokalturneringen af betydning. Få overblikket her:

Via Landspokalturneringen

Scenarie 1: Brøndby vinder den

Vi starter med den som de fleste har fokus på, nemlig at genvinde pokal’en fra sidste år. Det er nemlig den direkte vej til Europa, og regnestykket er her utrolig simpelt. Står Brøndby som mestre i den, så skal Brøndby spille Europa League kvalifikation, og vi vil i dette tilfælde indtræde i tredje kvalifikationsrunde. Brøndbys koefficient vil være 7,500 – hvilket efter alt at dømme ikke vil række til en seedning her. Jeg kan ikke fuldstændig afvise det, men forvent det på ingen måde. Herefter vil fjerde kvalifikationsrunde så vente, så vi skal – som vanligt – altså bryde seedningen to gange for at komme i gruppespillet. Dog, og jeg vil vende tilbage til dette hvis Brøndby ender i Europa, så er alle vores nul år forsvundet (årene uden europæisk deltagelse), og vi er nu ved at få opbygget en ganske udmærket koefficient. Kommer vi til fjerde runde, vil jeg næsten godt garantere en seedning i tredje kvalifikationsrunde fremover. Dette gør det også endnu vigtigere at Brøndby kvalificerer sig, nu hvor endelig er sluppet af med nul årene. Så skal vi ikke til at få dem igen.

Via Superligaen:

Scenarie 2: Brøndby bliver nummer tre, og et hold uden for top tre vinder Landspokalturneringen

Okay, igen et rimelig nemt regnestykke. Brøndby er sluttet tre’er og vinderen af pokalen er altså sluttet uden for top tre i Superligaen. Brøndby skal derfor op i et opgør mod nummer syv i Superligaen (vinderen af nedrykningsspillet/kvalifikationsspillet) om pladsen i Europa League. Vinder Brøndby den, vil vi starte i første kvalifikationsrunde til Europa League, hvor vi vil være seedet. Dette vil også være tilfældet i en eventuel anden runde.

Scenarie 3: Brøndby bliver nummer tre og FC Midtjylland vinder Landspokalturneringen

Okay, her bliver der rykket rundt på nogle ting. Midtjylland kan naturligvis ikke både komme i Europa via liga og pokal. Derfor skulle de vinde pokalen, så giver den senere adgang end ligaen. Bliver de mestre, skal de naturligvis i Champions League kvalifikationen, og pokalindtrædelse (starter i tredje runde) vil så gå til nummer to i ligaen. Bliver de to’er så vil de så starte i tredje kvalrunde til Europa League, da den giver senere adgang end at blive nummer to i Superligaen.

At blive nummer to i Superligaen, giver indtrædelse til anden kvalifikationsrunde til Europa League.
Da Midtjylland så enten skal spille CL kval og i dette tilfælde har vundet pokalen, vil pladsen så gå til nummer tre Brøndby. Indtrædelsen vil så være i anden kvalifikationsrunde. Brøndby starter derfor en runde senere, men endnu vigtigere, så undgår vi altså den kamp mod nummer syv i ligaen.

Scenarie 4: Brøndby bliver nummer fire, og et hold i top tre vinder Landspokalturneringen.

Så skal der igen skubbes på nogle ting. Vinderen er kommet i top tre, og Brøndby er sluttet fire. Fjerdepladsen vil så nu give adgang til Europa, da et hold selvfølgelig ikke kan kvalificere sig to gange. I dette tilfælde vil vi så skulle spille kamp mod nummer syv (vinderen af nedrykningsspilet/kvalifikationsspillet).

Europa er derfor på ingen måde langt væk og umuligt at nå. Vi kan selv nå det via tredjepladsen eller vinde pokal’en, og skulle det glippe, så kan en fjerdeplads også sagtens vise sig at være nok.

Vi må se hvilket scenarie det ender med.