Alle Hader Os | Brøndby får vedtægtssikret plads i bestyrelsen – ny fanforening ser dagens lys
746
post-template-default,single,single-post,postid-746,single-format-standard,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Brøndby får vedtægtssikret plads i bestyrelsen – ny fanforening ser dagens lys

En ny fanforening har set dagens lys i Brøndby. Fanafdelingen i Brøndbyernes IF, en officiel del af amatørforeningen, er stiftet af medlemmer fra Alpha, Brøndby Support, Svinget og Brøndby Supporters Trust (BST), og skal danne det demokratiske grundlag for Brøndbys fansikrede plads i den professionelle afdelings bestyrelse.

Brøndbys fans har siden 2013 haft en repræsentant i bestyrelsen, hvor BST fik valgt Morten Holm ind igennem almindeligt demokrati i et aktieselskab. Siden 2014 har Sune Blom varetaget Brøndbytilhængernes interesser i bestyrelsen. Ved næstkommende generalforsamling i Brøndbyernes IF kan denne plads meget vel blive vedtægtssikret. Dermed er pladsen sikret uanset aktiestemmer, og det bliver op til Brøndbys fans årligt at stemme om hvem der skal repræsentere dem.

Fandemokratiet bliver faciliteret igennem den nystiftede Fanafdeling i Brøndbyernes IF, som ikke kun har til formål at afholde afstemningen en gang årligt.

–  Foruden at administrere bestyrelsespladsen har Fanafdelingen fire formål: At bakke op om moderklubbens arbejde med både økonomi og frivillige, at søge indflydelse på medlemmernes vegne i den professionelle afdeling, at oplyse fælleskabet om klubben og facilitere den deraf følgende debat samt at iværksætte socialøkonomiske initiativer med det formål at styrke klubbens lokale forankring på Vestegnen, fortæller Lasse Hjorth, der er formand i Brøndby Support, ligesom han også er formand i den nystiftede forening.

Fandemokrati og generalforsamling d. 17. marts

Den nye forening har således allerede en fungerende bestyrelse og formandskab, der dog er at anse som en midlertidig konstellation. Den 17. marts kl. 14 afholdes der generalforsamling i Fanzonen bag Sydsiden, hvor bestyrelsen er på valg. Her skal også afholdes det første valg til fanrepræsentantskabet. Der er allerede opstillet to kandidater, Sune Blom og Henrik Worsøe. Der er altså allerede opstillet to af de tre kandidater som bestyrelsen kan nominere.

– I år er lidt exceptionel, da tingene sker under et voldsomt tidspres, fordi det hele skal klares inden aktieselskabets generalforsamling i april, men bestyrelsen kan vælge op til tre kandidater, og har man mod på at stille op, kan man kontakte bestyrelsen senest på onsdag d. 6. marts klokken 10 med sit motiverede kandidatur. Fra torsdag begynder valgkampen så, hvor hver kandidat får allokeret taletid på 3point.dk, Alle Hader Os og i BrøndbyLyd samt naturligvis på generalforsamlingen, siger Lasse Hjorth.

Hvis man ønsker at stemme på fanrepræsentanten, skal man være medlem af foreningen samt møde op på generalforsamlingen, der som bekendt ligger på samme dag som Brøndby møder Horsens på udebane. Der er ikke udebaneafsnit i Horsens, til gengæld vil kampen blive vist i Fanzonen efter generalforsamlingen.

Bredt samarbejde efter internationalt forbillede

Intentionen om at tildele Brøndbys fans en fast plads i bestyrelsen blev luftet første gang på generalforsamlingen i 2017. Resultatet er blevet Fanafdelingen i Brøndbyernes IF som en ny forening stiftet af Alpha, Brøndby Support, BST og Svinget.

– For at få tildelt den vedtægtssikrede bestyrelsesplads ønskede klubben, at man i videre udstrækning kunne organisere og mobilisere Brøndbyfans. I kølvandet på det blev der nedsat en arbejdsgruppe i selskabet, hvor fanrepræsentanten med deltagelse af blandt andre bestyrelsesformand Jesper Møller har samlet BS, BST og de aktive fangrupper Alpha og Svinget samt amatørafdelingen i et hidtil uset bredt samarbejde. Nu står vi så med en Fanafdeling, der efter international model og som den første i dansk topfodbold er en officiel del af moderklubben og har sine rødder særdeles bredt i Brøndbys fanmiljø, siger Lasse Hjort.

BST opløses

Da den nye vedtægtssikrede plads vil give Brøndbys fans garanteret indflydelse i Brøndbys bestyrelse vil BST’s bestyrelse, som indtil nu har varetaget tilhængernes interesse i Klubben, indstille til at BST opløses.

– BST’s mission om at arbejde for fanindflydelse i den professionelle afdeling flyttes nu over i Fanafdelingen, og dermed mener bestyrelsen ikke længere, at BST har et eksistensgrundlag. Derfor vil vi på vores generalforsamling, som afholdes i Hytten to timer inden Fanafdelingens, indstille til, at foreningen opløses, og vi vil fremadrettet lægge vores kræfter i den nye forening,” siger Nicolai Ramskov Nielsen, formand i BST.

Hvis du vil vide mere om fanafdelingen kan du høre en udmærket podcast hos BrøndbyLyd. Vi vil også her på Allehaderos.dk give plads til kandidaternes indspark i debatten frem mod generalforsamlingen. Fanafdelingens hjemmeside, hvor du kan melde dig ind for 100 kr. årligt findes HER og hvis du vil følge med i foreningens arbejde, kan du følge med på deres Facebook.