Alle Hader Os | Fodbold er for dig og mig – ikke en rigmands leg
646
post-template-default,single,single-post,postid-646,single-format-standard,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Fodbold er for dig og mig – ikke en rigmands leg

Dette er en klumme og er udtryk for skribentens egne holdninger.

LOUNGEN: Det ligger i allehaderos.dk’s natur at udfordre magthavere og have en kritisk stillingtagen til unuancerede og somme tider ukorrekte tankestrømme i Fodbolddanmark. Politikere, journalister, TV-selskaber og i særdeleshed den moderne fodbold er alle fænomener, der historisk har optaget spalteplads hos os.

En anden ting, der også historisk er blevet gået kritisk til værks omkring, er Brøndby IF’s egen administration personificeret ved det mildest talt store persongalleri af skiftende cheftrænere, sportsdirektører, bestyrelsesformænd, og administrerende direktører i årenes løb. Det har egentligt ikke været netop udskiftningen af nøglepersonerne, der har været skrevet om, men derimod hvis den enkelte har gjort sig bemærket ved effektuering af beslutninger, der ikke harmonerer med fodboldromantik og klassiske, traditionelle Brøndby IF-dyder.

Med andre ord er allehaderos.dk vel netop et medie, som, i nogle henseender, endda har været mere kritiske end den etablerede dagspresse herhjemme.

Brøndby IF’s fans bør altid udfordre den til enhver tid siddende administration, bestyrelse og ejerkreds på hvad Brøndby IF er, og derfor er den historisk noget lave bagatelgrænse for, hvad vi vil finde os i, og måske snarere ikke vil finde os i af kommercielle, pengegriske tiltag, somme tider kommet til udtryk. Vi ønsker naturligvis sportslig succes, men aldrig på bekostning af at blive en fodboldklub, vi ikke kender – eller som er løbende til salg for ussel mammon.

Men ret skal imidlertid også være ret. Vi er total uafhængige og ligeså vel som vi til enhver tid vil forsvare Brøndby IF’s værdi- og tankesæt, så vil vi også tage personer i forsvar, hvis rimeligheden tilsiger dette.

For tiden foregår en spirende personforfølgelse af Jan Bech Andersen. Bevares, det er ikke blevet en landskendt debat, hvilket formentligt skyldes de mildest talt vage argumenter, men omdrejningspunktet for debatten, som primært foregår hos football club købernhavn-sympatisører er, at man må forstå, at Jan Bech Andersen er en rigmand, der nu har overtaget Brøndby IF med det formål at forvandle en fodboldklub til hans eget private handelsimperium, hvorfra han ligger skumle planer, marketingstrategier og har profit for øje.

Det er imidlertid bare uheldigt for stemmerne i denne debat, at den tydeligvis ikke er tilnærmelsesvist overvejet. Det er på sin vis forunderligt, at det overhovedet skal italesættes, men der er altså ikke noget galt med at nogle mennesker i denne verden i sagens natur har penge og er såkaldte rigmænd.

Der er en masse galt med de mennesker, der har penge og som netop udnytter en fodboldklub til at spinde guld på bekostning af klubbens DNA og hjørnesten, men det fratager altså ikke Brøndby IF fodboldromantik eller gør Jan Bech Andersen, som er glødende Brøndbyfan, til skurk, fordi han ejer størstedelen af klubbens aktier.

Jan Bech Andersen har indiskutabelt, så vidt, vist sig som skoleeksemplet på én, der ganske vist har penge, men som har forvaltet denne rolle, som enhver anden, der er Brøndbyfan til benet ville have gjort det: med respekt og med en total bevidsthed om fodboldklubbens ånd, værdisæt og historie. Uden at sælge vores stadionnavn til Telia og farve dele af stadion lilla.

En ejers ry og rygte må dømmes på hans gerninger og ikke på hans private pengepung. Jan Bech Andersen har ikke foretaget indgreb i de hjørnesten, som Brøndby IF er funderet på, på trods af, at han og Brøndby IF som klub ville spinde økonomisk guld på de populære kommercielle stunts, som er oppe i tiden og som ellers er blevet et kedeligt karakteristika i fodboldens univers.

Det seneste af de mange uovervejede kritikpunkter af Jan Bech Andersen og Brøndby IF som klub går på det senest optagede lån fra Jan Bech Andersen.

Til sammenligning har Parken Sport&Entertainment, dokumenteret, et lån, der er større end samtlige andre klubbers lån i henholdsvis Superligaen og første division til sammen.

Brøndby IF har, igen, lånt penge af Jan Bech Andersen, men det er imidlertid det eneste lån vi har, som i øvrigt kun er taget idet betalingerne af Frederik Rønnow og Christian Nørgaard af uransagelige årsager endnu ikke er modtaget. Det er således 18 millioner udlånt af en Brøndbyfan kontra en nettogæld på over en milliard kroner.

football club københavns fans har i et historisk POV altid, med lys og lygte og meget krampagtigt, forsøgt at finde et eller andet at kunne udsætte på Brøndby IF. Noget tyder på, at det nu kun er kogt ned til én tilbagestående vrangforestilling: at Brøndby IF har solgt sin sjæl og alt fodboldromantik angiveligt er væk som dug fra solen, fordi Jan Bech Andersen, der egentligt bare er Brøndbyfan, står som ejer.

Da feberhvilelserne hos football club her for nyligt toppede kunne man sågar læse sig til, at de reelt mente at Brøndby IF er blevet alt det, som vi selv skulle hade ved football club københavn. Denne påstand står med al tydelighed tilbage som uovervejet, dum, tragikomisk og som endnu et desperat forsøg af mange i perlerækken på at reducere Brøndby IF til en bastard på linje med football club københavn, de såkaldte Red Bull-clubs og oliesheiksforetagenderne.