Alle Hader Os | Brøndby Support: Vi gør alt for den nye Hytten skal beholde den gamles charme
567
post-template-default,single,single-post,postid-567,single-format-standard,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Brøndby Support: Vi gør alt for den nye Hytten skal beholde den gamles charme

SYDSIDEN: Stort set alle Brøndbyfans har en holdning til stedet. Mange har været der forbi på en kampdag, men nu er det snart slut. Den legendariske bygning Hytten på Gammel Kirkevej er fortid, og flere årtiers mødested for Brøndbyfans er snart forbi. Går man forbi Hytten kan man dog heldigvis se, at der kun få hundrede meter derfra, er ved at komme en ny. Men hvorfor skal den rives ned, og hvad kan vi forvente af det nye sted? Alle Hader Os har taget en snak med Kasper Thaaning, som er frivillig i Hytten, og som står for meget af det der skal ske i den nye Hytten.

Først og fremmest. Hvad er egentligt grunden til, at Hytten skal rives ned?

”Grunden er at kommunen skal til at bruge grunden nu. Den gamle bygning er også faldefærdig, så det er okay. Heldigvis så har kommunen været så flinke, at lave og betale for det nye sted, så det ser vi frem til.”

Og hvornår er den så klar?

”Det kan jeg ikke helt sige endnu, men der går nok i hvert fald tre måneder. Desværre.”

Så når foråret går i gang, kan vi forvente, at den nye bygning står helt klar. Og selvom jeg efter en rundvisning i det der indtil videre står klar, og får fortalt de muligheder det nye sted kan give, så er det samtidigt med en hvis form for vemod. Hytten har for mig været en stor del af mit fanliv i Brøndby, og det ved jeg også mange andre tusinder af fans kan nikke genkendende til. Jeg kunne derfor rigtig godt tænke mig at høre Kasper, hvad man egentlig prøver på det nye sted skal være. Kan man beholde den gamle charme, eller skal alt bare være nyt.

”Rigtig mange har nævnt de ting der, og selvom det efterhånden er blevet et gammelt og faldefærdigt sted, så har Hytten sin charme. Den skal vi naturligvis have med herover. Det er blandt andet derfor vi går og maler og olierer brædderne, så det ligner det gamle. Vi sætter ikke bare en masse nyt og smart op. Vi bygger baren selv, og prøver virkelig at få den gamle charme med. Det bliver svært i sådan en ny bygning her, men jeg er sikker på det både kommer til at se fedt ud, og har den gamle stil med når vi er færdige”, fortæller Kasper som selv står for en stor del af bygnings og indretningsarbejdet her.

Udenfor kan vi også forvente det samme siger Kasper. Med bænke, grill, udendørsbar og alle de ting vi kender. Det bliver med hans egne ord: ”Præcis det samme”. Og mere til, for underholdningsværdien vil stige:

”Vi forventer at kunne bygge en udendørsscene. Hvornår den bliver bygget, ved jeg ikke helt. Der er meget der skal laves endnu. Så det kan jeg ikke svare på. Målet er at når den er færdig, så kan vi lave koncerter. Det helt store mål er at kunne holde åben, også når det ikke er kampdag.”

Hvordan det?

”Nogle forskellige arrangementer i løbet af en sæson. Dagen før kunne det være.”

I ligger op af fanzonen, og slås vel om lidt af det samme publikum på kampagne. Man kan vel nærmest sige, at I er konkurrenter?

”Nej. Vi er ikke konkurrenter. Vi er kollegaer, vi er alle sammen fans. Der er heldigvis rigeligt med fans til os alle sammen.”

Så den nye fanzone vil ikke blæse den nye Hytten omkuld?

”Nej, det tror jeg ikke. Jeg tror kun det giver flere muligheder, og flere folk vil komme. Området har jo lignet lort det sidste lange stykke tid, med gamle grusbaner og jeg ved ikke hvad, nu er det begyndt at blive fedt. Jeg synes kun det er fedt fanzonen kommer. Det åbner også op for nogle samarbejdsmuligheder frem i tiden.”

Altså events hvor man går frem og tilbage mellem jer og fanzonen?

”Lige præcis.”

Ekstrem positiv udvikling i området

Det er imponerende hvad der er sket på ganske få år i området, og den nye Hytten og fanzone vil sætte et fantastisk punktum på udviklingen omkring stadion og Gammel Kirkevej. Når kampene førhen var slut, og man skulle den vej for enten at komme ned mod Hytten, Rådhuset eller bussen blev man mødt af et område i totalt mørke. Først skulle en stor hullet græsplæne forceres, for herefter at komme hen til grusvejen fyldt med store huller og småsten. Allerbedst var det når det havde regnet, og man kunne høre folk rundtomkring der trådte i vandpytterne. Den gamle kunststofsbane var et sølle syn, og det var først når man kom ned mod Hytten, at der begyndte at komme lys.

Nu bliver man i stedet mødt af en ultra moderne og indhegnet hybridbane, en asfalteret opdelt cykelsti og fortov og kunststofbanen er lavet til parkering. Derudover er der sat lys op, og snart også en ny Hytten.

Kan man forvente en opsætning på kampdagene som vi kender det?

”Ja, det vil være det samme.”

For at det nye kan minde om det gamle, er nogle af tingene nødt til at komme med. Det spurgte jeg også Kasper om, som lover at de gør alt hvad de kan:

”Ja, alt kommer med. Nogle ting kommer dog ikke op, da der ikke er plads til det, da vi får nye ting. Vi har fået mange nye halstørklæder, og målet er, at vi får alle klubber Brøndby har mødt i Europas halstørklæder op at hænge. Vi er dog ikke nået dertil endnu, da baren er første prioritet, også må vi tage udsmykning bagefter.”

Området bliver større, og det giver mulighed for bedre helhedsindtryk.

Hvordan er omsætningen egentligt nu?

”Det er ufattelig svingende. Det er dog støt stigende på omsætningen for tiden. Vejret og hvordan vi spiller har stadig en meget stor afgørende faktor. Sidste sæson var jo fantastisk. Der var simpelthen proppet til hver kamp.

Så I forventer at kunne øge omsætningen?

”Klart!”

Vi er på AHO spændt på at følge med i projektet, og håber at alle støtter op om det nye. Husk at det, ligesom så meget andet i Brøndby, stadig drives af 100 procent frivilligt arbejdskræft. Hytten har en historie for rigtig mange mennesker, også før det blev Brøndby Supports klubhus. Derfor når Hytten på et tidspunkt lukker ned, og den nye står helt klar, vil der komme et par hyldest artikler til stedet.